Persoonlijke begeleiding

Ik begeleid jou op een innerlijke reis naar je ware natuur. Het is een persoonlijk proces waarbij we de diepte ingaan en laag voor laag afpellen. Deze lagen zijn ontstaan in onze jeugd: al in de buik, tijdens onze geboorte en in de eerste acht jaar van ons leven doen we ervaringen op die ons tekenen. Wat krasjes op onze ziel krijgen en die doen pijn! Pijn die kan gaan over onveilig voelen, over afwijzing, eenzaamheid, kwetsbaarheid, onzekerheid over wie we zijn, of we onszelf mogen en kunnen zijn. Deze kindtrauma’s die in ieder van ons onbewust leefden en doorleven. We wilden de pijn van die krasjes niet voelen. Daarom ontwikkelden we laagjes van vernuftige maskers, verdedigingsmechanismen om te overleven en onze essentie te beschermen. 

Zolang we ons niet bewust zijn van die laagjes en van de pijn die eronder ‘huist’, blijven we er dagelijks door getriggerd worden en daarom slaan we samen de weg van heling van die krasjes in. Want je hoeft jezelf niet langer te beschermen en je mag je ware aard de ruimte geven.

Tijdens het traject schuw ik de donkere kanten in jou niet. Dat zijn kanten die onbewust door ons zijn weggestopt omdat we ze minder fraai aan onszelf vonden. Of omdat we door onze omgeving bekritiseerd werden hierom. Ook deze donkere kanten in jou liggen te wachten om het licht te mogen zien. Onder je schaduw schuilt je kracht. 

Het zelfherstellend vermogen van je lichaam is de innerlijke kracht die in ieder van ons zit en de natuurlijke beweging van ons lichaam naar heling en heelheid in gang zet. In iedere sessie wordt het stukje voor stukje aangezet. Dit verbetert je gezondheid, geeft je levensenergie, brengt plezier en levensgeluk.

Werkwijze

We werken op zielsniveau. Ik stem mij holistisch op jou af: zowel op jouw fysieke, emotionele, mentale en spirituele lichamen. Geen enkele sessie is hetzelfde. Ik toon je verschillende perspectieven en dimensies, zodat jij stapje voor stapje je reis naar jouw essentie kunt maken. Samen staan we stil bij wat er in je leeft en wat er bij je in beweging wil komen. Waar je op dat moment bewustzijn op kunt krijgen. Door aanwezig te zijn bij jezelf ontvouwt zich de speelruimte waarbinnen je energie weer kan gaan stromen dat vaak lange tijd gestagneerd is geweest. Ik stop pas als alles kloppend en stromend voelt. Dit alles gebeurt in een veilige omgeving, in een tempo dat bij jou past.

In verbinding met oeroude wijsheid in ons beiden aanwezig gaan we met met jouw hulpvraag aa de slag. Ik beschik over een schat aan vaardigheden en technieken, waarmee we liefdevol door jouw lagen heen werken. Denk daarbij aan healing, reading, coaching en counseling en specifieke technieken zoals innerlijk kindwerk, visualisaties, lichaamswerk, voice dialogue, opstellingen, meditatie en nog zoveel meer. Hieronder licht ik er een aantal toe. Ook zet ik steeds vaker sjamanistische rituelen en ceremonies in en doe dit onder begeleiding van mijn drum.

 

“Eenmaal in contact met wie jij van nature bent, kun je weer werkelijk leven.”

Sessies

In het intakegesprek komen verschillende aspecten aan bod zoals jouw gezondheid, voeding, leefstijl en energieniveau. We bespreken jouw jeugd zodat ik een indruk krijg van jouw thema’s in je prille leven. Indien nodig formuleren we samen een hulpvraag en staan we stil bij de gewenste resultaten. Hoe ziet jouw leven eruit als je hulpvraag is vervuld?

De vervolgsessies krijgen inhoud door wat zich aandient in het moment. Wat leeft er in jou? Wat wil je graag aankijken? Hoe voel je je erbij?

Tijdens een sessie werk ik op verschillende manieren:

 • Je spoort met lichaamsgerichte oefeningen, aanraking, ademhalings- en grondingsoefeningen blokkades in je lichaam op. Door ruimte te geven aan de blokkades, kan de energie weer stromen.
 • Je leert je gevoelens en emoties te (h)erkennen en her-inneren. Je leert het verschil ertussen te onderscheiden, zodat je niet langer door ze wordt geleefd. Zo krijg jij je zelfbeschikking weer terug.
 • Je krijgt bewustzijn op de gedachten en overtuigingen die je tegenhouden. Je leert nieuwe denkbeelden en perspectieven te zien zodat je weer voluit kunt gaan leven.
 • Je krijgt inzicht in je vastgeroeste patronen met betrekking tot je relaties, zodat jij de relatie met jezelf en anderen kunt verbeteren.
 • Je maakt weer contact met wie je diep van binnen bent en je slaat de weg van heling in om weer te gaan leven vanuit jouw ware aard.

Iedere sessie duurt circa 1,5 uur. Indien gewenst kunnen we kort kennismaken per telefoon. 

Rituelen & Ceremonies

Soms is het nodig om wat langer bij een bepaald thema stil te staan en het ruimte te geven zodat het kan helen.

Vanuit het sjamanisme staan mij diverse rituelen en ceremonies ter beschikking die ik afgestemd op jou vormgeef. Tijdens zo’n ceremonie neem ik je mee vanuit je hoofd je lichaam in, om daar de opgeslagen en vaak vergeten wijsheid weer op te halen. Ik neem je met stem en drum mee voorbij het persoonlijke (je gedachten, je verhaal, je gevoelens) om jezelf in de puurheid van wie je bent te ontmoeten. 

Met behulp van rituelen en ceremonies kan/kunnen:

 • diepe angsten worden getransformeerd die je ervan weerhouden voluit te leven.
 • je in contact komen met jouw innerlijke kracht, terzijde gestaan door je krachtdieren.
 • je je levensritme onderzoeken en ontdekken aan de hand van het medicijnwiel.
 • verloren geraakte zielsdelen die door trauma zijn afgesplitst, terug worden gebracht.
 • de verbinding met de natuur worden hersteld die we in de loop van ons leven zijn kwijtgeraakt.

   

   

Duur van de rituelen en ceremonies is zo’n 2 tot 3 uur.

Karlijn

Oefeningen & Technieken

In de sessies gebruik ik verschillende oefeningen en technieken. Hieronder licht ik de belangrijkste toe.

Lichaamswerk

Emoties en onverwerkte trauma’s slaan zich op in ons lichaam. Op de langere termijn kun je er zelfs lichamelijke klachten door krijgen. Met oefeningen, zoals

Lees verder »

Healing & Reading

Bij healing en reading gaat het om de energie die jij in wezen, in essentie bent. Tijdens een healingsessie verbind ik mij met het universele

Lees verder »

Voice Dialogue

Met deze methode gaan we in gesprek met jouw innerlijke stemmen; deze geven eigenlijk klank aan verschillende delen van je persoonlijkheid. Bepaalde stemmen hebben misschien

Lees verder »