Over Karlijn

Ik kan me nog heel goed herinneren hoe ik als vier jarige boos en verdrietig was als mensen om mij heen afval of sigaretten op straat gooiden. Dan voelde ik een scheut van pijn door me heen gaan voor de mooie Aarde, die zo niet langer mooi bleef. 

Misschien kenschetsen deze paar regels wel het best wie ik ben:
Ik heb een enorm groot hart voor Moeder Aarde. Ik kan enorm genieten van de schoonheid van haar en wil dan ook niets liever dan dat andere mensen diezelfde passie delen. Ik werd nieuwsgierig naar hoe zij in elkaar steekt en ben heel logisch Natuurwetenschappen en Bedrijf & Bestuur gaan studeren. Die toevoeging “Bedrijf & Bestuur” was voor mij van essentieel belang om zo ook te kunnen werken in die laag van onze maatschappij waarin de grootste impact te maken valt ten faveure van Moeder Aarde. Wij zijn tenslotte een onderdeel van de Aarde en hebben haar te leen van toekomstige generaties.

Na mijn studie rolde ik het bedrijfsleven in waar ik als adviseur bedrijven, organisaties en overheidsinstellingen ondersteunde op het gebied van duurzaamheid en toekomstbestendigheid. Dit werk was vooral vanuit mijn hoofd, de veilige plek van waaruit ik het leven meende te begrijpen. Hoe langer ik echter werkzaam was als adviseur hoe teleurgestelder ik raakte in mezelf en mijn medemens want ik voelde me steeds minder begrepen. Ik probeerde te overtuigen op inhoud. Wat ontbrak was de verbinding met mijn hart. Om dit te ontwikkelen, volgde ik een opleiding tot Levenstherapeut bij School of Life. Ik heb me door heel wat donkere stukken heen geworsteld. Stukken van schaamte, zelfafwijzing, onbegrepen voelen, verdriet, boosheid, eenzaamheid, innerlijke kritiek en nog heel veel meer. Alles wat ik onderweg ben tegengekomen, ben ik niet uit de weg gegaan. Want alles wat ik niet in mijzelf afwijs, wijs ik ook niet af in mijn cliënten.  Dat was mijn drive om door te gaan. Mijn hele leven was ik op zoek en nu eindelijk heb ik gevonden: mezelf, mijn ZELF.

Ik kwam thuis in mijn lichaam, mijn voertuig voor dit leven. Ik kwam thuis in mijn buik, waar zoveel gevoelens huizen. Ik kwam thuis in mijn hart, de plek waar ik zelfliefde heb teruggevonden, liefde voor de ander en voor eigenlijk alles. Ik kwam terug bij mijn ware natuur, mijn essentie. 

Mijn connectie met Moeder Aarde is de rode draad in mijn leven en daarom heb ik verdiepende opleiding in het Sjamanisme gevolgd en afgerond.  

Levenstherapie

Levenstherapie kan worden ingezet op alle gebieden die betrekking hebben op het leven van een mens vanuit een holistisch perspectief. De mens is meer dan het fysieke lichaam. We beschikken over een emotioneel lichaam, waar alle gevoelens en emoties huizen, een mentaal lichaam, waarin onze gedachten en overtuigingen worden gevormd. Daarnaast hebben we een energetisch lichaam waarmee we in verbinding staan met de aarde en de kosmos en de mensen om ons heen. Bij Levenstherapie staat de herverbinding met de eigen heelheid centraal. De basis van deze therapievorm ligt in energiewerk, intuïtieve vaardigheden, ontwikkelingspsychologie, authentiek contact, aanwezig zijn, coaching- en  counselingtechnieken.

Als Levenstherapeut begeleid ik jou op een unieke manier bij de innerlijke reis uit je hoofd naar je hart, doorzie je je angsten en pijn om de weg naar liefde en overvloed mee in te zetten. Alhoewel spiritualiteit vaak met “zweverig” wordt geassocieerd, verzeker ik je dat het aardser is dan je je voor kunt stellen.

Sjamanisme

Sjamanisme is één van de oudste en krachtigste spirituele healingsvormen die er bestaat. Sjamaan betekent “hij/zij die weet” en draagt zorg voor de harmonie tussen de mensen, de gemeenschap, de dieren, de elementen en de spiritwereld. Zij hebben contact met de sjamanistische wereld buiten het aardse. Sjamanen kunnen hun geesten (spirits) raadplegen om antwoorden te ontvangen die in ons onderbewuste liggen opgeslagen. Zij helpen je door middel van “droomreizen” herinneren wie je bent, waar je vandaan komt èn weer naar toe gaat. Zij begeleiden je naar wat je hier op aarde te doen hebt en wat je juist tegenhoudt in dit leven. 

In een “sjamanic journey” reis je naar onzichtbare werkelijkheden van de sjamanistische wereld. Dit zijn dimensies die voorbij gaan aan je fysieke, emotionele en mentale lichaam. Door de klank van mijn drum kom je in een soort trance terecht: je wordt ongelofelijk helder. Terwijl je contact hebt met je fysieke lichaam, word je je ook bewust van emoties en gedachten èn je bent aanwezig in een sjamanistische wereld.

Levenstherapie

Levenstherapie kan worden ingezet op alle gebieden die betrekking hebben op het leven van een mens vanuit een holistisch perspectief. De mens is meer dan het fysieke lichaam. Zo beschikken we ook over een emotioneel lichaam, maar alle gevoelens en emoties huizen, een metaal lichaam, waarin onze gedachten en overtuigingen worden gevormd. Daarnaast hebben we een energetisch lichaam waarmee in in verbinding staan met de aarde en de kosmos en de mensen om ons heen. Bij Levenstherapie staat de herverbinding met de eigen heelheid staat centraal. De basis van deze therapievorm ligt in energiewerk, ontwikkelingspsychologie, intuïtieve vaardigheden, authentiek contact, aanwezig zijn, coaching- en counselingtechnieken.

Als levenstherapeut werk ik vanuit multidimensionaal bewustzijn. Ik begeleid jou op een professionele manier bij de ontwikkeling van het hoofd naar het hart, doorzie je angst en pijn om de weg naar liefde en overvloed mee in te zetten. Alhoewel spiritualiteit vaak met “zweverig” wordt geassocieerd, verzeker ik je dat het aardser is dan je je voor kunt stellen.

 

 

Karlijn

Sjamanisme

Sjamanisme is voor mij één van de oudste en krachtigste spirituele healingsvormen die er bestaat. Sjamaan betekent “hij/zij die weet” en draagt zorg voor de harmonie tussen de mensen, de gemeenschap, de dieren, de elementen en de spiritwereld. Zij hebben contact met de sjamanistische wereld buiten het aardse. Sjamanen kunnen hun geesten (spirits) raadplegen om antwoorden te ontvangen die in ons onderbewuste liggen opgeslagen. Zij helpen je door middel van “droomreizen” herinneren wie je bent, waar je vandaan komt èn weer naar toe gaat. ZIj begeleiden je naar wat je hier op aarde te doen hebt en wat je juist tegenhoudt in dit leven. 

In een “sjamanic journey” reis je onder mijn begeleiding met mij af naar diepere lagen van je bewustzijn, naar onzichtbare werkelijkheden in de sjamanistische wereld. Naar dimensies die voorbij gaan aan je fysieke, emotionele en mentale lichaam. Door de klank van de drum kom je in een soort trance terecht: je gaat je ongelofelijk helder voelen. Je hebt nog steeds contact met je fysieke lichaam, je bent je bewust van emoties en gedachten èn tegelijkertijd bevindt je aanwezigheid zich  in de sjamanistische wereld. Door mijn stevigheid en geaardheid voel jij je ook stevig verankerd op de Aarde en tegelijkertijd geeft een journey je het gevoel klein en nietig te zijn in het universum.

Karlijn

Bright Water

Tijdens een ceremonie is mijn sjamanistische naam “Bright Water” gedroomd. “Bright Water” is als een fris bergbeekje dat ontspringt uit de bron, kristalhelder en fris, om zo met mijn stroming anderen weer te laten stromen. Om onze waterstromen met andere waterstromen samen te voegen om uiteindelijk zelfs oceanen van helder water te voorzien.

Ik ben als water, het oudste element op Aarde èn kristalhelder. Water staat voor oeroude wijsheid, is veranderlijk en moet stromen. Water is symbool van menselijke emoties, gevoelens, intuïtie, psychische groei, reiniging en cyclus van het leven. Ons fysieke lichaam bestaat grotendeels uit dit vloeibare wonder.

Water kent vele gedaanten: is vast, vloeibaar of als gas. Één druppel kan al genoeg zijn om verdunning aan te brengen in een blokkade. Is het water in jou “bevroren” dan laat ik het ontdooien met mijn Liefde, Aanwezigheid en Aandacht. Staat het water in jou “stil”, dan zoek ik met mijn helderheid naar wat er blokkeert om het weer te laten stromen.

Opleiding & Werkervaring

Werkervaring:

 • 2013 – heden
 • 2014 – 2015
 • 2011 – 2014
 • 2009 – 2011
 • 2004 – 2011
 • 2005 – 2006
 • 2002 – 2003
 • 1997 – 2002

Opleiding:

 • 2016 – 2020
 • 2017
 • 2016
 • 2014
 • 2011 – 2013
 • 1997 – 1998
 • 1991 – 1997

whi

Drijfverencoach – Je Onbewuste Ik, Waarom je doet wat je doet
Senior Consultant Sustainability – Kirkman Company
Fighter – New World Fight Club, o.a. opdrachten bij Tommy Hilfiger, Samsung
Sustainability Manager – People4Earth
Zelfstandig Consultant Sustainability & Corporate Responsibility – ICCO, WE Fashion, Profundo

Researcher Corporate Responsibility & Purchasing – KPMG
Senior Stafmedewerker – Raad voor Ruimtelijk, Milieu en Natuur Onderzoek
Philips – verschillende functies: Puchasing Analyst, Senior Buyer, Product Manager

whi​

Levenstherapie – HBO School of Life
Werken met DSM – School of Life
Medische Basiskennis – Total Health

Level 1 Leadership for Sustainability – The Natural Step
Coaching op Drijfveren – V-cirkel Academy
International Professional Training Course for Purchasing – Philips
Natuurwetenschappen en Bedrijf & Bestuur – Universiteit Utrecht

 

Opleiding & Werkervaring

Werkervaring:

 • 2013 – heden Drijfverencoach – Je Onbewuste Ik, Waarom je Doet Wat je Doet
 • 2014 – 2015 Senior Consultant Sustainability – Kirkman Company
 • 2011 – 2014 Fighter – New World Fight Club, o.a. opdrachten bij Tommy Hilfiger, Samsung
 • 2009 – 2011 Sustainability Manager – People4Earth
 • 2004 – 2011 Zelfstandig Consultant Sustainability & Corporate Responsibility – ICCO, WE Fashion, Profundo, VBDO
 • 2005 – 2006 Researcher Corporate Responsibility & Purchasing – KPMG
 • 2002 – 2003 Senior Stafmedewerker – Raad voor Ruimtelijk, Milieu en Natuur Onderzoek
 • 1997 – 2002 Philips – verschillende functies: Purchasing Analyst, Senior Buyer en Product Manager

 

Opleiding:

 • 2016 – 2020 Levenstherapie – HBO School of Life
 • 2014 Level 1 Leadership for Sustainability – The Natural Step
 • 2011 – 2013 Coaching op Drijfveren – V-cirkel Academy
 • 1997 – 1998 International Professional Training Course for Purchasing – Philips 
 • 1991 – 1997 Natuurwetenschappen en Bedrijf & Bestuur – Universiteit Utrecht